Cum sa stergi tot de pe un SSD/HDD

De multe ori, formatarea unui disk nu este suficienta. Daca accesam disk manager vom vedea ca acolo inca se mai afla date care nu sunt sterse definitiv, asa cum vrem noi. In acest tutorial te voi invata cum sa stergi tot de pe un SSD/HDD, inclusiv acele mini-partitii nevizibile in my computer.

In tutorialul anterior v-am aratat cum sa mutati windows-ul de pe un disk pe altul (de exemplu de pe HDD pe SSD, sau invers). Probabil, dupa ce ati mutat windows-ul vreti ca pe disk-ul vechi sa creati niste partitii. Poate pentru jocuri sau pentru anumite programe. Ei bine, este recomandat ca inainte de a crea partitii, disk-ul in cauza sa fie complet gol.

De obicei, poate multi dintre voi stiti, la instalarea windows-ului puteam crea/sterge partitii. Ne puteam juca cu memoria disk-ului. Acest lucru este posibil si fara a reinstala windows-ul de pe un CD sau stick.

Ca HDD-ul sau SSD-ul nostru sa fie complet gol avem nevoie de un tool. Si anume, MiniTool Partition Wizard, care si de data asta, este gratuit pentru ceea ce vrem noi sa facem.

Odata instalat, programul va arata astfel:

Minitool partition wizard

Pentru a administra partitiile noastre, accesam „Disk & Partition Management”.

Dand click pe fiecare partitie aflata pe HDD sau SSD-ul vostru, aveti mai multe posibilitati de actionare precum: Delete Volume (care sterge partitiile), Create Volume, etc. Practic, cu acest tool te poti juca cu partitiile.

Dupa ce ai sters absolut tot de pe un disk, il poti formata in NTFS, dupa care, poti creea partitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *